HTML

Budafok Éjjel-Nappal

Aki ismeri annak nem kell bemutatni, aki pedig még nem ismeri annak meg kell ismernie a 22. kerületet. Megmutatjuk mit, hol és mikor érdemes csinálni Budafokon!

Címkék

A 22. kerület és a vasúti közlekedés

2012.12.13. 18:16 Budafok Éjjel-Nappal

Az elmúlt hónapokban leginkább a pályafelújítási munkálatokkal kapcsolatban került képbe a Városház tér mellett elhaladó vasútvonal, nem árt viszont megvizsgálni mennyire hasznos és gyors közlekedési alternatívát nyújt a vonatozás, elővárosi viszonylatban.
 
401561_435479576488546_214540427_n.jpg
381856_451740971529073_507310406_n.jpg
A kerületen két vonal is áthalad és összesen 7 megállóhellyel büszkélkedhetünk. Nézzük meg, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, ha a BKV mellett vagy helyett a MÁV-ot választjuk.
Olcsó: Sőt, akár még lehet ingyenes is, amennyiben rendelkezünk BKV bérlettel, hiszen az elővárosi járatok többségén érvényes a bérletünk, ha a belváros felé utazunk, de ha elhagynánk Budapestet, akkor is csak kiegészítő jegyet vagy bérletet kell vásárolnunk.
Gyors: A kerület határán elhelyezkedő Nagytétény-Diósd megállótól mindössze 22 perc alatt, máris a Déli pályaudvaron lehetünk, ahonnan az M2-es (piros) metróval indulhatunk tovább a városba. Összehasonlításképpen a 33-as busz végállomásától, amely körülbelül egy magasságban van Nagytétény-Diósd megállóval, 22 perc alatt éppenhogy csak áthajt a Leányka utcai felüljárón. Mindenképpen érdemes még megemlíteni, hogy a felújított pályaszakaszokon mennyire halkan közlekednek az új típusú vonatok.
 
27221000.jpg
Kényelmes: A legtöbb elővárosi vonat már teljesen klimatizált. Stadler gyártmányú, motorvonat (Flirt). Hosszútávon is kényelmes ülésekkel, kulturált mellékhelyiséggel és az esetek 99%-ában teljes tisztasággal várja az utasokat. A leleményesebbek még konnektort is találnak a vonatokon, elősegítve az utazás közbeni munkát vagy szórakozást. Várhatóan 2013-tól egyre több elővárosi vonatot is felszerelnek majd vezeték nélküli internettel, ezzel is növelve az utasoknak nyújtott szolgáltatások körét.
 
200px-Stadler_FLIRT_enterior_v2.jpg
 
Hátrányok: Sajnálatos módon, még mindig gyakori a késés a vonatoknál, de a MÁV-Start oldalán (http://www.mav-start.hu) nem csak a menetrendet, de a vonatok késését és jelenlegi helyzetét is megtekinthetjük mielőtt elindulnánk az állomásra. Csúcsidőben a vonat sem kivétel a tömeg szempontjából, de
éppen elég pozitívum kompenzálja, melyeket eddig említettünk.
 
Screen Shot 2012-12-13 at 5.37.55 PM.png
 
Reméljük, hogy kedvet kaptak a vasút kipróbálásához, remek közlekedési mód Budapesten belül is!
Várjuk az olvasói tapasztalatokat kommentben! :)

Szólj hozzá!

Címkék: bkv máv vonat vasút nagytétény budatétény Budafok 22.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://budafok.blog.hu/api/trackback/id/tr1004963937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása