HTML

Budafok Éjjel-Nappal

Aki ismeri annak nem kell bemutatni, aki pedig még nem ismeri annak meg kell ismernie a 22. kerületet. Megmutatjuk mit, hol és mikor érdemes csinálni Budafokon!

Címkék

A kerületbe költözött a Kárpát-medence egy hétvégére

2013.06.03. 15:06 Budafok Éjjel-Nappal

Immáron VIII. alkalommal rendezték meg a hétvégén kerületünkben a Kárpát-medencei borászok találkozóját, mely egyben a régió zenészeinek találkozója is volt.

555407_340899812646336_848820810_n.jpg

A látogatást szombat este tettük meg és igen vegyes érzelmekkel távoztunk a programról. A legnagyobb problémáról nem tehettek a szervezők, de a hétvége időjárása folyamán és az amúgy gyönyörű helyszínnek köszönhetően a terület teljes egészét sár borította, ami igencsak megnehezítette a közlekedést. Ami már szervezésbeli problémának tekinthető, hogy míg a kóstolójegyek visszaváltására nincs lehetőség és értelemszerűnek tűnik, hogy a rendezvény teljes területén a jegyekkel lehetséges a fizetés, addig a fesztiválokról már ismerős grillpultnál csakis készpénzzel lehetett fizetni. Szintén nem tudjuk, hogy a szervezők becsülték-e alá az érdeklődők számát vagy a pincészetek nem készültek-e fel a szombat esti rohamra, de több pincészet is kifogyott este 9-10 óra körülre a vörös boraiból.

photo_1.JPGElsőre kicsit szokatlan volt a megnövekedett terület, de hamar be kellett látnunk, hogy igenis szükség volt a költözésre, mivel több pincészet és velük együtt több bor és zene rajongó is tiszteletét tette a találkozón. És bár igencsak megnőtt az érdeklődés az előző évekhez képest, mégsem volt túlzsúfolt a tér és mindenki kényelmesen élvezhette a programokat. Bár az utolsó koncertnek fél 11-kor vége lett, de zenész találkozóhoz méltóan még folytatódott a muzsikálás az asztalok között. Emlékezetünk szerint a tavalyi 2.000 forintos jegyárhoz képest csökkentek a belépőjegyek árai, melyek szombat és vasárnap is csak 1.500 forintba kerültek.

A szerkesztőség kóstolásai közül Balla Géza Feketeleánykája és Kadarasszimája, valamint Gere Tamás és Zsolt pincészetének Aureus Cuvéeje került be a kedvencek közé.

A kevéske negatív élmény mellett még mindig a legnívósabb kerületi rendezvénynek tartjuk a találkozót és reméljük, hogy az ideihez hasonló fejlődések nem állnak le és sok-sok éven keresztül adhat otthont a Rozárium a Kárpát-medence borászainak és zenészeinek legalább egyszer egy évben.

image_1355394243.jpg

Budafok Éjjel-Nappal

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro bor budatétény Budafok 22.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://budafok.blog.hu/api/trackback/id/tr435341976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása