HTML

Budafok Éjjel-Nappal

Aki ismeri annak nem kell bemutatni, aki pedig még nem ismeri annak meg kell ismernie a 22. kerületet. Megmutatjuk mit, hol és mikor érdemes csinálni Budafokon!

Címkék

Rendhagyó múzeumok éjszakája

2014.06.22. 20:27 Budafok Éjjel-Nappal

Az évente megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája programon idén két olyan kerületi eseményre látogattunk el, ami egy kicsit kilóg a sorból. Némileg hiányos lesz a beszámoló, mert mindkét “múzeum” rendes éves tárlatát kihagytuk a bejegyzésből és mindenkit csak bátorítani tudunk, hogy ha még nem látta, mindenképpen látogasson el az év többi napján. Beszámoló következik élményekről és hangulatokról!

Elsőként az Oroszlános Udvarban jártunk az Álomautó Kiállítás esti programján. Már az első pillanatban feltűnt, hogy az egész udvarban akkora a nyűzsgés, hogy még a Borfesztiváli hangulatot is felülmúlja. Az udvaron folyamatosan köröztek a szebbnél-szebb veterán autók és mint később kiderült, bárki beülhetett egy kör erejéig. Igazán egyedülálló módon mutatták be az Álomborokat és pálinkákat azoknak, akik még nem kóstolták valamely helyi vagy az idén első alkalommal megrendezett Belvárosi Halfesztiválon. Akik végeztek a múzeumlátogatással, vásárolhattak egy üveggel a kedvenc borukból vagy visszatérhettek a hangulatos udvarra iszogatni.

Akár az egész estét is el lehetett volna itt tölteni, hiszen a múzeumban napokig lehet bolyongani az autócsodák között, de várt ránk még egy helyszín ahová mindenképpen szerettünk volna eljutni. Körülbelül 5 perc sétára található a Törley pezsgőpincészet gyönyörűen felújított látogatóközpontja amely teljes egészében mutatja be a Törley hagyományos pezsgőkészítésének minden folyamatát és a gyár történetét.
IMG_4956.JPGA múzeumon és a pincesétán kívül lehetőség volt még a teljes szortiment végigkóstolására is. A hangulatot két koncert is biztosította az este folyamán, fél héttől Micheller Myrtill és a Swinguistique játszott egészen fél kilencig, amikortól Boggie kápráztatott el mindenkit világhírű hangjával.
IMG_4965.JPGMindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy látogasson el mindkét rendhagyó kiállításra és jövőre a Múzeumok Éjszakáján gondoljon a 22. kerületre is!IMG_4969.JPG

 

image_1355394243.jpg

Budafok Éjjel-Nappal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budafok.blog.hu/api/trackback/id/tr116401185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása